Over de tournee

 

Over Canto Ostinato

Canto Ostinato staat bekend om de meditatieve en ontspannen sfeer, maar ook om de spannende uitvoeringen die nooit hetzelfde zijn. Het is een muziekstuk dat bestaat uit meer dan 200 verschillende secties met verschillende variaties, bedoeld voor één of meerdere piano’s. Iedere sectie en variatie kan naar willekeur worden gespeeld en herhaald. De musici bepalen tijdens het concert hoe en wanneer ze variëren. 

“We laten ons inspireren door het moment, de sfeer en het publiek ” aldus Lestari Scholtes, “ieder concert is daardoor een unieke belevenis. Al heb je het stuk honderd keer gehoord, elke uitvoering is anders. Ook voor ons als pianisten is dat iedere keer weer spannend: wat gaan we doen, en hoe zal het klinken.”

Over de tournee

Pianoduo Scholtes & Janssens speelt Canto Ostinato dit najaar op zes verschillende locaties in Nederland, als ode aan de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Ten Holt zou in 2023 honderd jaar oud zijn geworden. Canto Ostinato is zijn meest bekende en geliefde werk geworden. Je kan het stuk komen beluisteren in Arnhem, Groningen, Tilburg, Naarden of Den Haag.

Voor wie?

Van jong tot oud, of je nog nooit een klassiek concert hebt bijgewoond, of een doorgewinterde luisteraar bent, Canto Ostinato is geschikt en interessant voor iedereen. Het concert duurt circa 75 minuten en na afloop is er gelegenheid voor koffie, thee of een borrel – op sommige locaties zelfs een glaasje glühwein. Je kan actief luisteren, maar ook heerlijk ontspannen, alleen, met vrienden, familie of als gezellige date-avond.


Wie zijn de musici?

Het concert wordt uitgevoerd door twee pianisten op twee vleugels, door het Pianoduo Scholtes & Janssens. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank en hun intense en energieke optredens. Ze traden wereldwijd op, van New York tot Japan. Hun debuut in de befaamde Carnegie Hall werd door de Amerikaanse pers geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank.’